Абонирайте се, за да четете пълния текст на статиите

СТЕФАН ПЕТКОВ: НЕ ПИТАЙТЕ КОЛКО СЕ ИЗКАРВА, А КАК СЕ РАБОТИ

СТЕФАН ПЕТКОВ

22-годишният фермер доказва, че с много енергия и желание може да се прави успешен семеен бизнес и в малкия град

Ако си на 22 години и животът е пред теб, но малкият град не ти дава никакви перспективи за развитие, то почти сигурно ще избереш да търсиш щастието си другаде. Един от тези решили да се борят е младият и енергичен Стефан Петков от Свищов.

Автор: 
Мартин Иванов
Рубрика: 
Брой : 
Декември 2017

ЗЕМЕДЕЛИЕТО НА АВСТРИЯ

ЗЕМЕДЕЛИЕТО НА АВСТРИЯ

Въпреки че Австрия е страна с подчертано преобладаващ планински релеф и с около 40% по малко използваема земеделска земя, произвежда близо два пъти повече земеделска продукция от България. Анализът показва, че основните причини затова са: по-добра структура в земеползване, балансиран състав на културите, висока квалификация на работещите в отрасъла, по-високите добиви от единица площ и животни и добра държавна политика.

Автор: 
проф. Петко Иванов
Рубрика: 
Брой : 
Декември 2017

ИЗСЛЕДВАНЕ ОПРЕДЕЛЯ ОСП КАТО ОСТАРЯЛА И ПРОТИВОРЕЧИВА

ДЕБАТ ОСП СЛЕД 2020

Въпреки че Общата селскостопанска политика осигурява от една страна доходите на фермерите, а от друга безопасността на храните, тя е противоречива и остаряла, пише онлайн изданието на германския „Дер Тагесшпигел”, позовавайки се на резултатите от ново изследване на група неправителствени организации и европейски депутати.

Автор: 
Превод: Мартин Иванов
Рубрика: 
Брой : 
Декември 2017

ШИПКАТА – ЗДРАВОСЛОВНИЯТ ДАР ОТ ПРИРОДАТА

Шипката

Шипката съдържа много ценни вещества, необходими за развитието на човешкия организъм. От голямо значение е съдържанието на различни витамини и особено на витамин С. Добре е да я намерете преди да е паднал снегът. После тя губи изключително ценните си качества. Като естествен поливитаминен концентрат шипковите плодове намират широко приложение както в народната, така и в официалната медицина. Те имат фитонцидни свойства, а също диуретично, противовъзпалително и регулиращо стомашно-чревния тракт действие.

Автор: 
ХРИСТО КИРИЛОВ
Брой : 
Ноември 2017

Страници

randomness